Επιλέξτε τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Garden Villa και απολαύστε μία άνετη και ήσυχη διαμονή με θέα στο βουνό, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης

Τοποθεσία

Πέραμα Ιωαννίνων

Η θέση των δωματίων μας προσφέρει την δυνατότητα να επισκεφθείτε το μοναδικής φυσικής ομορφιάς Σπήλαιο Περάματος που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, να απολαύσετε μια βόλτα στο ιστορικό νησάκι της Λίμνης Παμβώτιδας, να επισκεφθούν την αρχαία Δωδώνη, με το γνωστό Θέατρο και το Μαντείο της και το γνωστό Μουσείο κέρινων ομοιμάτων του γλύπτη Παύλου Βρέλλη και να περιηγηθείτε στη πόλη των Ιωαννίνων.

Περάστε απολαυστικές και αξέχαστες διακοπές, γνωρίστε τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής, εξερευνείστε το νομό Ιωαννίνων και ζήστε κάτι ξεχωριστό και διαφορετικό.

Όποια εποχή και αν επιλέξετε για τις διακοπές σας στο νομό Ιωαννίνων η καλύτερη επιλογήγια τη διαμονή σας είναι στα δωμάτια GardenVilla του Ευάγγελου Ελευθερίου

Τα Ιωάννινα, γνωστά και ως Γιάννενα ή Γιάννινα, είναι πόλη της Ηπείρου, έδρα του δήμου Ιωαννιτών και πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.H πόλη έχει αξιοθαύμαστη ιστορία καιπλούτο αξιοθέατων και μουσείων.

Το Πέραμα είναι ένα μικρό προάστιο της πόλης των Ιωαννίνων, το οποίο βρίσκεται 3 χλμ έξω από αυτή. Ανήκει στον διευρυμένο Δήμο Ιωαννιτών και έχει 4.768 κατοίκους.Βάσει προφορικών ιστοριών των ντόπιων, γίνεται γνωστό ότι οι πρώτοι που έφτασαν στην περιοχή, γύρω στον 8ο αιώνα, κατοίκησαν στην περιοχή «Σαϊτό», δεξιά του χώρου όπου βρίσκεται τώρα το στρατόπεδο Κατσιμήτρου, η οποία φέρει ως σήμερα αυτό το όνομα. Τότε τα νερά της λίμνης έφθαναν ως εκεί και οι άνθρωποι αυτοί ασχολήθηκαν με το ψάρεμα και τη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών με τα καΐκια τους στην πόλη των Ιωαννίνων. Αποτελούσε δηλαδή ‘’πέρασμα’’, από το οποίο περνούσαν για να πάνε στην πόλη και έτσι πήρε και το χωριό αυτή την ονομασία που έχει μέχρι και σήμερα.

Garden Villa Αξιοθέατα 1

Σπήλαιο Περάματος

Σε απόσταση αναπνοής από το Garden Villa θα βρείτε το Σπήλαιο Περάματος, ένα από τα σπουδαιότερα  σπήλαια του κόσμου.Ανήκει στα οριζόντια σπήλαια με μήκος διαδρομών περί το 1km. Οι διάφοροι σχηματισμοί των σταλαγμιτών και σταλακτιτών, ο πλούτος και ο συνδυασμός των χρωμάτων δημιουργούν μια αξεπέραστη φυσική ομορφιά. Tο 1940 χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο των κατοίκων κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών από τους Ιταλούς.

© Theo Athanasiadis  www.viewsofgreece.com/ E-mail: grviews@otenet.com

Νησί Ιωαννίνων

Το νησάκι αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων και έχει συνδεθεί με την ιστορία και το θάνατο του Αλή Πασά. Εκεί θα βρείτε οκτώ μοναστηριακά συγκροτήματα καθώς και το Μουσείο Αλή Πασά το οποίο περιέχει τοπικές ενδυμασίες και έγγραφα της εποχής καθώς και προσωπικά αντικείμενα του Αλή Πασά και της κυρά-Φροσύνης.

Garden Villa Αξιοθέατα 3

Μουσείο Βρέλλη

Το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του γλύπτη Παύλου Βρέλλη είναι από τα αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε. Τα κέρινα ομοιώματα του μουσείου, σε φυσικό μέγεθος και ενταγμένα σε μια πιστή αναπαράσταση του περιβάλλοντος της εποχής τους, ξαναζωντανεύουν μορφές της νεώτερης κυρίως ιστορίας. Τρεις οι θεματικές ενότητες του Μουσείου: η Προεπαναστατική περίοδος, τα γεγονότα του 1821 και εικόνες από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Garden Villa Αξιοθέατα 4

Κάστρο Ιωαννίνων

Σημείο αναφοράς της πόλης αποτελεί το Κάστρο, το οποίο χτίστηκε το 528 μ.Χ, μέσα στα πλαίσια του σχεδίου του αυτοκράτορα Ιουστινιανού για την οχύρωση του Βυζαντινού κράτους. Είναι το πιο αρχαίο βυζαντινό κάστρο, το οποίο την εποχή του Αλή Πασά αποτελούσε το μεγαλύτερο διοικητικό κέντρο ολόκληρης της Ελλάδας, ο οποίος το ξανάχτισε το 1815. Η είσοδος γίνεται από την Κεντρική πύλη του Κάστρου, στο τέλος της οδού Αβέρωφ, όπου οι Τούρκοι απαγχόνισαν το νεομάρτυρα Γεώργιο, πολιούχο των Ιωαννίνων.

Garden Villa Αξιοθέατα 5

Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

Το θέατρο της Δωδώνης είναι από τα μεγαλύτερα και καλύτερα σωζόμενα αρχαία ελληνικά θέατρα, με χωρητικότητα περίπου 18.000 ατόμων. Αποτελούσε αναπόσπαστο τμήμα του ιερού της Δωδώνης και κατασκευάσθηκε τον 3ο π.Χ. αιώνα, στο πλαίσιο του φιλόδοξου οικοδομικού προγράμματος που πραγματοποίησε ο Πύρρος, βασιλιάς της Ηπείρου, προκειμένου να αναμορφώσει το πανελλήνιο ιερό και να του δώσει μνημειακό χαρακτήρα.

Garden Villa Αξιοθέατα 6

Χαράδρα Βίκου

​Μαζί με τη Σαμαριά αποτελεί τον πλέον δημοφιλή, στην ελληνική επικράτεια, προσδιορισμό της έννοιας «φαράγγι». Έχει μήκος περίπου 10 χλμ. και η διάσχισή του απαιτεί περίπου επτά ώρες συναρπαστικής διαδρομής. Η διαδρομή ξεκινάει συνήθως από το Μονοδένδρι απ’ όπου μια απότομη κατάβαση οδηγεί στην κοίτη. Η διαδρομή εξελίσσεται μέσα σε υπέροχα πυκνά δάση ενώ κοντά στα βράχια των τοιχωμάτων φύονται πολύ σπάνια αγριολούλουδα και βότανα για τα οποία φημίζεται ο Βίκος.

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες

Τοποθεσία

25ης Μαρτίου 40, Πέραμα Ιωαννίνων

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ: (+30)2651081706, 6932892857
Fax: (+30)2651081706
Email: evaggeloseleftheriou@hotmail.com

Shopping Basket